Halloween-dräkter till dam / henne

Vill du klä ut dig till något läskigt, riktigt skrämmande, sexigt eller bara roligt och sött till Halloween? På den här sidan hittar du våra bästa tips på kreativa och snygga halloweenoutfits till henne, både dräkter man kan göra själv och dräkter som går att beställa hem via nätet.

I de två kolumnerna nedan hittar du till vänster guider på halloweendräkter du kan göra själv och till höger tips på var du kan köpa färdiga dräkter.

DIY – halloweendräkter till henne

Här hittar du guider och instruktioner på halloweendräkter du kan göra helt själv. Vissa är enkla och går att fixa till på bara några minuter, medan andra kräver en hel del tid och utrustning.

1) Skelett halloweendräkt

En relativt enkel halloweenkostym att göra själv. Allt som behövs är svart och vitt smink, en sax och en vit t-shirt att offra. Klipp ut sektioner i t-shirten så det ser ut som bröstkorgens skelett. Ha på dig en svart t-shirt eller topp under skelettet så det blir tydligare kontraster.

Bild från http://www.goodhousekeeping.com/holidays/halloween-ideas/g2750/easy-last-minute-halloween-costumes-diy/?slide=6

2) Fladdermusklänning

Om du har lite tid, en svart klänning och lim så kan du relativt enkelt göra en egen riktigt snygg fladdermusklänning som passar perfekt till Halloween.

Bild från http://www.sheknows.com/beauty-and-style/articles/1053137/easy-diy-bat-halloween-costume

Följ bara guiden här så hittar du alla instruktioner för att göra en sista minuten-halloween-outfit: http://www.sheknows.com/beauty-and-style/articles/1053137/easy-diy-bat-halloween-costume

3) Kakmonster

Vill du istället klä ut dig till ett kakmonster på Halloween går det självklart också att fixa. För att skapa din kakmonster-outfit behöver du en blå klänning, blått tyg, elastiska band, lim och filttyg i svart, vitt och brunt. Instruktionerna hittar du länkade nedan.

Bild från http://www.thejoyoffashionblog.com/2014/11/halloween-cute-homemade-cookie-monster.html

Du hittar guiden här: http://www.thejoyoffashionblog.com/2014/11/halloween-cute-homemade-cookie-monster.html

4) Pennywize clown

Clownen Pennywise från Stephen Kings skräckfilm IT finns att köpa i USA för $120. Det är en ganska saftig prislapp, men med en vit klänning, makeup, en röd ballong och inspiration från bilden nedan kan man göra något liknande själv.

Bild från https://www.yandy.com/Yandy-Dancing-Sewer-Clown-Costume.php

Färdiga halloweendräkter dam

Det finns många riktigt häftiga och välgjorda färdiga halloweendräkter att köpa, här tipsar vi om några utvalda favoriter från olika svenska nätbutiker.

1) Zombie sjuksköterska

Klä ut dig till en riktigt otrevlig sjuksköterska som absolut inte borde vistas på ett sjukhus, annat än som möjligtvis tvångsomhändertagen…

Zombie sjuksköterska

Pris: 399 kr. Finns att köpa här: https://www.partykungen.se/zombie-sjukskoterska-maskeraddrakt.html

2) Stormtrooper damdräkt

Stormtrooperdräkter finns oftast till honom, men varför ska det vara så? Ingenting säger att en stormtrooper måste vara manlig. Här är en licenserad Star Wars-maskeraddräkt för damer som finns i storlekarna XS – L. Perfekt för halloweenfester med film- och/eller Star Wars-tema.

Star Wars stoormtrooper till henne

Pris: 749 kr. Finns att köpa här: https://www.coolstuff.se/Stormtrooper-Maskeraddrakt-Dam

3) 80-tals partydräkt

1980-talet är tillbaka! I alla fall i maskeradsammanhang. Här är en komplett partydräkt direkt från 80-talet, så du slipper rota i gamla lådor för att leta fram dina undangömda gamla festkläder.

1980-Tals Partytjej

Pris: 249 kr. Finns att köpa här: https://www.partyhallen.se/80-tals-partytjej-instant-kit

4) Cruella de Vil

En Cruella de Vil-klänning, som – som tur är – inte är tillverkad av dalmatinerpäls. Perfekt till Halloweenfesten. Och om du har en dalmatiner själv blir det en perfekt ”accessoar” till utklädnaden.

Cruella de Vil

Pris: 399 kr. Finns att köpa här: https://www.partyhallen.se/cruella-de-vil-kostym-maskeraddrakt